Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel (ca. 70 g), halbiert
- 30 g Olivenöl
- 1 Dose Sauerkraut (Abtropfgew. 285 g), abgetropft und grob geschnitten (z.B. Mildessa von Hengstenberg)
- 320 g Risottoreis
- 770 g Wasser
-
1 ½
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - ½ TL Salz
- 1 TL Zucker
- ½ TL Pfeffer
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 200 g Schmand
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2107 kJ / 503 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 3.5 g
Alternatywne przepisy
Grünkohlrisotto
40min
Porree-Risotto mit Walnuss-Serrano-Crunch
40min
Sauerkraut-Tomaten-Eintopf
45 Min
Möhren-Senfgurken-Ragout
45 Min
Rotkohl-Risotto
50min
Petersilienwurzel-Risotto
40min
Erbsen-Risotto
50min
Möhren-Tomaten-Risotto mit Tatar
40min
Grünkohl-Risotto
50min
Grünkohl-Risotto
40min
Risotto mit Sauerkraut
30min
Trauben-Risotto mit Gorgonzola
35min