![Kartoffel-Sellerie-Gratin Kartoffel-Sellerie-Gratin](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ebe47651-36f4-48ae-934d-bb1addb07fb1/Derivates/72cfee6f-831c-4800-a293-369153b6b8d6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Emmentaler, in Stücken
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Zweig Thymian, abgezupft
- 100 g Milch
- 200 g Sahne
- ¼ TL Muskat
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 650 g Knollensellerie, in Stücken
- 500 g Wasser
- 650 g Kartoffeln, mehligkochend, in Würfeln (2-3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1212 kJ / 290 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 382 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kartoffeleintopf mit Champignons
1j
Ravioli-Lasagne
1j
Locro Argentino
30min
Mandel-Knusperkekse, vegan
50min
Rosenkohl-Kartoffel-Gratin
1 Std. 30 Min
Sellerie-Cordon-Bleu
1j
Erdäpfel-Karfiol-Auflauf
1 Std. 30 Min
Möhren-Kohlrabi-Risotto
25 menit
Nuss-Bolognese
35min
Spargel-Zwiebelkuchen
1 Std. 10 Min
Tortilla-Muffins mit Kräuter-Dip
55 Min
Cremiger Gemüsereis
25 menit