Urządzenia i Akcesoria
Kartoffel-Sellerie-Gratin
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 Portionen
Składniki
-
Emmentaler in Stücken50 g
-
Knoblauchzehe1
-
Thymian abgezupft1 Zweig
-
Milch100 g
-
Sahne200 g
-
Muskat¼ TL
-
Salz1 TL
-
Pfeffer¼ TL
-
Knollensellerie in Stücken650 g
-
Wasser500 g
-
Kartoffeln, mehligkochend in Würfeln (2-3 cm)650 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
382 mg
Białko
7 g
Kalorie
1212 kJ /
290 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Węglowodany
31 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Eat Green. Feel Good.
71 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Spinat-Reibekuchen-Burger
35 min
Linsen-Reis mit gebratenen Zwiebeln
45 min
Kohlrabi-Kartoffel-Auflauf mit Basilikumsauce
1 godz. 10 min
Gemüse-Nudel-Auflauf
1 godz.
Kartoffel-Spinat-Gratin
1 godz. 30 min
Gemüse-Kartoffel-Auflauf
1 godz. 30 min
Kaisergemüse-Auflauf
40 min
Rosenkohl-Kartoffel-Gratin
1 godz. 30 min
Erfrischender Bohneneintopf
25 min
Kartoffeleintopf mit Champignons
1 godz.
One-Pot-Pasta mit Grünkohl-Gorgonzola-Sauce
30 min
Erbsen-Kartoffel-Topf mit Eiern
50 min