Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Grünkohl, ohne Strunk, in groben Stücken
- 1300 g Wasser
- 2 ¼ TL Salz
- 10 g Öl
- 160 g Nudeln (6 Minuten Kochzeit, z.B. Girandole von Barilla)
- 100 g Milch
- 75 g Frischkäse
- 1 EL Zitronensaft
- ½ TL Pfeffer
- 2 Prisen Zucker
- 100 g gekochter Schinken, in Streifen (0,5 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2385 kJ / 570 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wirsing-Pasta
35min
Gurken-Dill-Sauce zu Dinkelnudeln
30min
Schinken-Porree-Sauce
30min
Porree-Kartoffel-Auflauf
1h 30min
Grünkohl-Lasagne
1h 10min
Mangold-Kartoffel-Gemüse mit pochierten Eiern
45min
Grünkohlrisotto
40 dk
Grünkohl-Risotto
50 dk
Wirsing mit Leberkäse, Kartoffeln und Käsesauce
50 dk
Spitzkohleintopf mit Bandnudeln
35min
Grünkohl-Pasta mit Lachs
35min
Mangoldrisotto
50 dk