Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Grünkohl, ohne Strunk, in groben Stücken
- 1300 g Wasser
- 2 ¼ TL Salz
- 10 g Öl
- 160 g Nudeln (6 Minuten Kochzeit, z.B. Girandole von Barilla)
- 100 g Milch
- 75 g Frischkäse
- 1 EL Zitronensaft
- ½ TL Pfeffer
- 2 Prisen Zucker
- 100 g gekochter Schinken, in Streifen (0,5 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2385 kJ / 570 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zucchini-Schinken-Gemüse mit Frischkäsesauce
50min
Schinken-Porree-Sauce
30min
Möhren-Fenchel-Durcheinander
45min
Chicorée mit Schinken, Kartoffeln und Senfsauce
1h
Mangold-Kartoffel-Gemüse mit pochierten Eiern
45min
Kohlrabi-Kartoffel-Stampf
45min
Wirsing mit Leberkäse, Kartoffeln und Käsesauce
50min
Leberkäse und Ei mit Wirsing-Kartoffel-Stampf
50min
Fenchel mit Käsehaube an Tomatensauce
1h 10min
Porreegemüse mit Kartoffeln und Kasseler
1h
Mangoldcremesuppe
30min
Cremekartoffeln mit Spinat
50min