Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1600 g water
- 1 kombu strip (7-10 cm) (optional)
- 5 dried shiitake mushrooms (approx. 20 g), cut into slices
- 3 cm fresh ginger, peeled and cut into thin slices
- 1 garlic clove, cut into halves
- 2 tbsp wakame flakes (see Tips)
- 100 g carrot, peeled and cut into matchsticks or 'spaghetti' (see Tips)
- 150 g daikon, peeled and cut into matchsticks or 'spaghetti' (see Tips)
- 200 g firm tofu, cut into cubes (2 cm) (see Tips)
- 200 g Asian greens of choice, trimmed and cut into pieces (3 cm)
- 2 tbsp miso paste
- 1 tbsp soy sauce
- 2 tsp sesame oil
- 1 tsp salt, to taste
- 2 tbsp sesame seeds, for garnishing
- 3 sprigs fresh coriander, leaves only, for garnishing
- 2 spring onions/shallots, cut into thin slices, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 622.3 kJ / 148 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 1484.3 mg
Alternatywne przepisy
Grilled tofu steaks with Asian mushrooms
2 Std. 30 Min
Asparagus and mushroom stir-fry
10 min
Matcha and raspberry swirled custard tarts
1 Std. 10 Min
Burmese chickpea tofu with spicy dipping sauce
1h 30 min
Gado gado
1h
Kimchi stew
30min
Millet-stuffed cabbage rolls with mushroom sauce
1 godz. 40 min
Artichoke and bean ragout
1h 30 min
Grain salad lettuce cups (Dani Valent)
1sa 55 dk
Rice paper rolls with sweet and sour chilli sauce
40min
Yasai miso ramen
35 min
Honey ginger tofu with greens
2 godz. 25 min