Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1600 g water
- 1 kombu strip (7-10 cm) (optional)
- 5 dried shiitake mushrooms (approx. 20 g), cut into slices
- 3 cm fresh ginger, peeled and cut into thin slices
- 1 garlic clove, cut into halves
- 2 tbsp wakame flakes (see Tips)
- 100 g carrot, peeled and cut into matchsticks or 'spaghetti' (see Tips)
- 150 g daikon, peeled and cut into matchsticks or 'spaghetti' (see Tips)
- 200 g firm tofu, cut into cubes (2 cm) (see Tips)
- 200 g Asian greens of choice, trimmed and cut into pieces (3 cm)
- 2 tbsp miso paste
- 1 tbsp soy sauce
- 2 tsp sesame oil
- 1 tsp salt, to taste
- 2 tbsp sesame seeds, for garnishing
- 3 sprigs fresh coriander, leaves only, for garnishing
- 2 spring onions/shallots, cut into thin slices, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 622.3 kJ / 148 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 1484.3 mg
Alternatywne przepisy
Vietnamese mixed meat pho
1h 50 min.
Mixed mushroom congee with pickled eggs
24 Std. 40 Min
Honey ginger tofu with greens
2 Std. 25 Min
Herbed mushrooms with pearl barley and roasted hazelnuts
13 Std. 25 Min
Thai-style prawn broth with spicy apples
1h 15min
Bread and tomato soup, rolled spinach omelette and steamed ratatouille vegetables
1h 5min
Yasai miso ramen
35min
Japanese-style dressing
5min
"Spaghetti" with spinach and mint pesto
25min
Eggplant with burghul
55min
Grilled tofu steaks with Asian mushrooms
2h 30min
Tofu scramble
25min