Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almond milk
- 220 g raw almonds
- 660 g water
- 4 pitted dates
- ½ tsp natural vanilla extract
Coconut milk
- 300 g desiccated coconut
- 1000 g water
Jelly
- 200 g water, room temperature
- 2 tsp agar agar powder
- 150 g pure maple syrup
- ⅛ tsp natural almond extract, to taste
Pineapple Syrup
- 150 g fresh pineapple, flesh only, cut into pieces (1 cm)
- 1 tbsp orange liqueur (e.g. Grand Marnier®) (opcjonalnie)
- 140 g water
- 2 tbsp soft dark brown sugar
Assembly
- 100 g fresh pineapple, flesh only, cut into cubes (5 mm)
- 30 g coconut flakes, toasted
- 6 sprigs fresh mint, leaves only, finely sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2237.6 kJ / 532.8 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 26.2 g
- Tłuszcz
- 42.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.9 g
- Błonnik
- 10 g
- Sód
- 24.4 mg
Alternatywne przepisy
Beetroot gazpacho with horseradish créme
1 godz. 40 min
Jam-filled sweet potato doughnuts
3 Std. 10 Min
Sauerkraut salad
10min
Rosewater madeleines
30 Min
Avocado coconut ice cream
12 Std. 10 Min
Celebration saffron and sage bread with ginger butter
3h
Quark
3h
Blackberry meringue cake
3h 55min
Ricotta and banana pancakes with honeycomb butter
1 Std. 50 Min
Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs
30h 25min
Almond and pear tart
40 Min
Coconut rice pudding with banana
50 Min