Merluzzo tataki al pesto

Merluzzo tataki al pesto

4.4 7 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

Pesto
  • 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
  • 50 g di pecorino a pezzi (3 cm)
  • 50 g di pinoli
  • 100 g di foglie di basilico fresche lavate ed asciugate
  • 1 pizzico di sale
  • 150 g olio extravergine di oliva
Merluzzo
  • 700 g di acqua
  • 4 filetti di merluzzo (200 g circa ciascuno)
  • 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
  • 150 - 200 g di insalata valeriana lavata e asciugata
  • 3 carote pelate e a julienne
  • 1 cucchiaio olio extravergine di oliva
  • 1 limone il succo spremuto fresco

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 47 g
Kalorie 2950 kJ / 705 kcal
Tłuszcz 55 g
Węglowodany 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...