Asiatische Curry-Champignon-Suppe

Asiatische Curry-Champignon-Suppe

4.4 1.3K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 Portionen

Składniki

  • Ingwer, frisch (15 g), in dünnen Scheiben
    1 Stück
  • Knoblauchzehe
    1
  • Korianderkörner
    1 TL
  • Koriander
    ½ Bund
    ½ Bund Sellerieblätter
  • Sesamöl
    20 g
  • Wasser
    600 g
  • Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Hühnerbrühe (für 0,5 l)
  • Kokosmilch
    160 g
  • Champignons in Scheiben (5 mm)
    200 g
  • gelbe Currypaste glutenfrei (z.B. von Fuchs)
    2 TL
  • Salz
    1 TL
  • Cayenne-Pfeffer, gemahlen
    1 Prise
  • Reisglasnudeln (Vermicelli), in Stücke gebrochen
    100 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 228 kcal / 955 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 24 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...