Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho
- 200 g de azúcar
- 200 g de mantequilla a temperatura ambiente en trozos (y algo más para engrasar el molde)
- 1 pellizco de sal
- 1 cucharada de vainilla líquida
- 3 huevos
- 1 sobre de polvo de hornear
- 200 g de harina de repostería
Crema pastelera
- 500 g de leche
- 50 g de harina de repostería
- 2 huevos
- 2 yemas de huevo
- 70 g de azúcar
- 1 cucharada de vainilla líquida
Ganache y montaje
- 120 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 100 g de nata (35% de grasa)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2130.8 kJ / 509.7 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 46.1 g
- Tłuszcz
- 31.8 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bizcochitos con baño de chocolate rosa
1h 30 min
Pastelitos red velvet de crema de turrón
5 Std. 15 Min
Tarta Sacher
3h
Coberturas de chocolate y aceite
15min
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3u. 40min
Bizcocho de nuez con cobertura de queso y chocolate blanco.
3h 10min
Brownie flan
5 Std. 15 Min
Pastel de chocolate y queso con pistachos
9 Std. 30 Min
Rosquillas americanas (doughnuts)
2h 10min
Tarta de galletas, crema pastelera y chocolate
4h 30min
Tarta San Marcos
4h
Tarta de cuajada de chocolate
4 Std. 15 Min