Empadão de atum

Empadão de atum

4.8 57 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 doses

Składniki

Maionese
  • óleo
    350 g
  • ovo
    1
  • dente de alho
    1
  • molho inglês
    ½ c. chá de
  • mostarda
    1 c. chá de
  • sal
    1 c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • vinagre
    10 g
Empadão
  • água
    800 g
  • ovos
    4
  • batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em cubos
    1000 g
  • azeite mais q.b. p/ untar
    40 g
  • dentes de alho
    2
  • cebola cortada às rodelas
    150 g
  • folha de louro
    1
  • atum em lata, em azeite escorrido
    250 g
  • sal
    1 ½ c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • colorau
    1 pitada de
  • leite
    140 g
  • manteiga
    30 g
  • noz-moscada
    1 pitada de
  • Azeitonas pretas s/ caroço q.b. p/ guarnecer

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 907.3 kcal / 3796.2 kJ
Białko 21.8 g
Tłuszcz 77.3 g
Węglowodany 33.7 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 10.2 g
Sód 1242.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...