Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 ovos à temperatura ambiente
- 8 postas de pescada (850 g aprox.)
- 2 ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 20 g coentros
- 2 dentes de alho
- 40 g azeite
- 1000 g água
- 350 g arroz vaporizado
- 100 g manteiga
- 40 g sumo de limão (1 unid. aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3549.3 kJ / 848.3 kcal
- Białko
- 91.6 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 39.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.3 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 1787 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz de atum com espinafres e feijão
25 Min
Zoodles à Bolonhesa - TM5
Brak ocen
Menu: Massa de atum gratinada e mousse de amora
1sa
Frango com gengibre, arroz e molho de amendoim
1sa
Massa com atum e brócolos no forno
30 Min
Tagliatelli com salmão salteado e pesto com pistácios
35 dk
Arroz de cenoura
30 Min
Peixe com citrinos e arroz de cenoura
35 dk
Cotovelos com bacalhau e hortelã
40 dk
Jardineira de frango
35 dk
Rolinhos de frango ao vapor com arroz de ervilhas
50 Min
Chocos com ervilhas e batata-doce
45 Min