![Burger vegan Burger vegan](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1B8CA0A3-8D58-43D9-A2EB-1E834BA97F97/Derivates/EDCCBF93-5A3C-49E3-B4D6-CE86A55117FE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pane
- 15 g di zucchero
- 350 g di farina tipo 00 + q.b.
- 140 g di acqua
- 5 g di lievito di birra fresco
- 1 ½ cucchiaino di sale
Burger
- 1200 g di acqua
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 100 g di quinoa bianca in chicchi
- 1 cucchiaio di semi di lino
- 3 cucchiai di acqua
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 30 g di scalogno
- 1 spicchio di aglio
- 2 cucchiaini di cumino in polvere
- 2 cucchiaini di paprika dolce
- 20 g di concentrato di pomodoro
- 35 g di gherigli di noci
- 200 g di fagioli neri interi in scatola, cotti e scolati
- 10 g di pangrattato
Terminare la preparazione
- 2 - 3 cucchiaini di semi di sesamo neri
- 4 fette di peperone rosso in conserva (opcjonalnie)
- 4 cucchiai di ketchup
- 4 - 6 foglie di insalata lollo verde, lavate e asciugate
- 8 - 12 fette di pomodoro
- 1 avocado, sbucciato e a fette (opcjonalnie)
- 1 cipolla rossa ad anelli (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3222 kJ / 770 kcal
- Białko
- 21.7 g
- Węglowodany
- 112 g
- Tłuszcz
- 29.2 g
- Błonnik
- 9.6 g
Alternatywne przepisy
Panini per burger (vegan)
5 Std.
Besciamella (vegan)
15 min
Tempeh impanato con crema di finocchi
40 min
Tofu
18h 30 min
Formaggio vegano
6h 40min
Girelle con spinaci e tofu (vegan)
8 godz.
Burger vegan deidratato
20 Std. 10 Min
Pan di Spagna (vegan)
50 min
Ricotta di mandorle e anacardi
24 Std. 40 Min
Seitan
4h 15min
Maionese (vegan)
10 Min
Maionese vegana
15 min