Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di lievito di birra fresco
- 120 g di acqua
- 255 g di zucchero
- 500 g di farina
- 1 pizzico di sale
- 300 g di pere, la polpa a dadini
- 1 limone, la scorza grattugiata e il succo (preferibilmente bio)
- 5 uova
- 150 g di burro fuso
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1524 kJ / 364 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 57.8 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta greca al cioccolato e mandorle
50 Min
Torta di mais
1h
Torta di pane
1 godz. 20 min
Torta di mele
1h
Torta soffice al cioccolato e pere
1h 10min
Torta di ricotta
50 Min
Torta pere e cacao all'olio extravergine di oliva di Luca Montersino
1 Std. 30 Min
Torta alle pesche
1h 10min
Torta di pane, frutta e farina di castagne
1h 10min
Torta semplice alle prugne
40 Min
Torta sabbiosa
50 Min
Crostata alle mele
1h