![Torta rustica di pere Torta rustica di pere](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3CD00282-EFAC-4A86-9121-2327F9044664/Derivates/67F43838-B829-4CF9-B217-D45E203BF8FA.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di lievito di birra fresco
- 120 g di acqua
- 255 g di zucchero
- 500 g di farina
- 1 pizzico di sale
- 300 g di pere, la polpa a dadini
- 1 limone, la scorza grattugiata e il succo (preferibilmente bio)
- 5 uova
- 150 g di burro fuso
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1524 kJ / 364 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 57.8 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata alle mele
1h
Torta di rose di mele
1ч. 10 мин.
Torta di mele
1h
Torta soffice al cioccolato e pere
1ч. 10 мин.
Torta Donizetti
1h
Crostata albicocche e lamponi
1h 20min
Torta pere e cacao all'olio extravergine di oliva di Luca Montersino
1ч. 30 мин.
Torta al limone
55min
Torta di ricotta e mele (10-12 mesi)
45min
Torta di mele e nocciole
1h
Torta rovesciata alle pesche
1 godz. 5 min
Torta tutta mele
50min