Mini Crab Cakes with Coriander Paste

Mini Crab Cakes with Coriander Paste

4.3 15 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
20 portions

Składniki

Crab Cakes
  • bread torn in pieces (approx. 3 slices)
    120 g
  • yellow pepper cut in pieces (2 cm)
    80 g
  • unsalted butter diced
    10 g
  • spring onions cut in pieces (2 cm)
    40 g
  • medium egg
    1
  • sour cream
    40 g
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • fresh thyme leaves
    2 tsp
  • crab meat white (excess liquid squeezed out)
    300 g
  • fine sea salt
    ½ tsp
Coriander Paste
  • fresh coriander leaves
    15 g
  • fresh mint leaves
    15 g
  • coconut cream
    25 g
  • garlic clove
    1
  • fresh green chilli halved, deseeded
    1
  • avocado (approx. 60 g), cut in pieces
    ½
  • lemon juice
    1 Tbsp
  • ground cumin
    ½ tsp
  • sugar
    ¼ tsp
  • fine sea salt
    ¼ tsp
  • olive oil
    1 Tbsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 59 kcal / 246 kJ
Białko 1.7 g
Tłuszcz 3.4 g
Węglowodany 0.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...