Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crab Cakes
- 120 g bread, torn in pieces (approx. 3 slices)
- 80 g yellow pepper, cut in pieces (2 cm)
- 10 g unsalted butter, diced
- 40 g spring onions, cut in pieces (2 cm)
- 1 medium egg
- 40 g sour cream
- ¼ tsp ground black pepper
- 2 tsp fresh thyme leaves
- 300 g crab meat, white (excess liquid squeezed out)
- ½ tsp fine sea salt
Coriander Paste
- 15 g fresh coriander leaves
- 15 g fresh mint leaves
- 25 g coconut cream
- 1 garlic clove
- 1 fresh green chilli, halved, deseeded
- ½ avocado (approx. 60 g), cut in pieces
- 1 Tbsp lemon juice
- ½ tsp ground cumin
- ¼ tsp sugar
- ¼ tsp fine sea salt
- 1 Tbsp olive oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 246 kJ / 59 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 0.6 g
- Tłuszcz
- 3.4 g
Alternatywne przepisy
Crab Cakes
1h 35min
Crab Tart
2 godz. 30 min
Chicken in Huitlacoche Sauce
45 min
Crab, Saffron and Parmesan Tartlets
1 godz. 20 min
Salmon tartare
25min
Amaretti Crème Brulée
4h 30min
Prawn Gratin with Pink Peppercorns
30 min
Wonton Soup
1 godz.
Mussels with Thai Green Curry Sauce
25min
Spiced Roast Beef with Sun-dried Tomato Potato Purée and Red Wine Sauce
14h 30min
Monkfish and prawn soup
1 godz.
Fillet of Beef with Porcini Parmesan Stuffing and Red Wine Gravy
1 godz. 20 min