Urządzenia i Akcesoria
Bułeczki wielkanocne zajączki
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
5 sztuk
Składniki
-
150 g mleka
-
50 g cukru
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
320 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
40 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
1 jajko
-
1 szczypta soli
-
15 goździków
-
białko roztrzepane, do posmarowania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
9.4 g
Kalorie
1503.1 kJ /
359 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
1.8 g
Węglowodany
61 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIELKANOC III
15 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wielkanocne gniazdka czekoladowe
1h 30min
Ciasteczka twarogowe zajączki
1h 10min
Baranek wielkanocny
1h 30min
Drożdżowy koszyczek wielkanocny
2h 10min
Bezowe duszki
3h
Krwawe paluchy wiedźmy
4h 10min
Dżdżownice w czekoladowej ziemi
2h 20min
Ciasteczka-jajeczka
3h
Bułeczki jeżyki
2h 30min
Pierniczki-witrażyki
2h 10min
Domek z piernika
5h 30min
Ciasteczka maślane z lukrem królewskim i ozdobami
2h