Urządzenia i Akcesoria
Bułeczki wielkanocne zajączki
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
5 sztuk
Składniki
-
150 g mleka
-
50 g cukru
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
320 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
40 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
1 jajko
-
1 szczypta soli
-
15 goździków
-
białko roztrzepane, do posmarowania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
9.4 g
Kalorie
1503.1 kJ /
359 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
1.8 g
Węglowodany
61 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIELKANOC III
15 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wielkanocny baranek z makiem
2 godz. 15 min
Ciastka „kwiatki” na patyku
2 godz. 5 min
Włoskie chlebki wielkanocne (Pane di Pasqua)
2 godz. 45 min
Ciasteczka twarogowe zajączki
1 godz. 10 min
Focaccia łąka
2 godz. 45 min
Baranek wielkanocny
1 godz. 30 min
Drożdżowy koszyczek wielkanocny
2 godz. 10 min
Chlebki do żurku
2 godz. 40 min
Drożdżowa choinka z białym makiem
1 godz. 50 min
Bułeczki jeżyki
2 godz. 30 min
Bombki z piernika
3 godz. 25 min
Pierniczki-witrażyki
2 godz. 10 min