Erbsencremesuppe

Erbsencremesuppe

4.6 902 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    2
  • Butter in Stücken
    40 g
  • Erbsen, frisch oder tiefgekühlt
    500 g
  • Wasser
    500 g
  • Gemüsebrühe (für 0,5 l)
    1 Würfel
  • Weißwein
    30 g
  • Crème fraîche
    200 g
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Salz
    ½ TL
  • Kresse zum Garnieren
    ½ Päckchen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 11 g
Kalorie 1428 kJ / 341 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 7.1 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...