Erbsencremesuppe
TM6 TM5

Erbsencremesuppe

4.5 ( 810 ocen )

Składniki

  • 2 Zwiebeln halbiert
  • 40 g Butter in Stücken
  • 500 g Erbsen, frisch oder tiefgekühlt
  • 500 g Wasser
  • 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • 30 g Weißwein
  • 200 g Crème fraîche
  • 2 Prisen Pfeffer
  • ½ TL Salz
  • ½ Päckchen Kresse zum Garnieren

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
341 kcal / 1428 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
18 g
Błonnik
7.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy