Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 40 g Butter, in Stücken
- 500 g Erbsen, frisch oder tiefgekühlt
- 500 g Wasser
- 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
- 30 g Weißwein
- 200 g Crème fraîche
- 2 Prisen Pfeffer
- ½ TL Salz
- ½ Päckchen Kresse zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1428 kJ / 341 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 7.1 g
Alternatywne przepisy
Erbsen-Curry-Suppe
40min
Möhrencremesuppe mit Wiener Würstchen
30min
Kohlrabi-Kartoffel-Cremesuppe
45min
Möhrencremesuppe mit Pestocreme und Pinienkernen
50min
Erbsencremesuppe
25 Min
Paprikacremesuppe
20min
Zweierlei Erbsensuppe
50min
Erbsensuppe mit Kürbiskernpesto
30min
Grüne Erbsenschaumsuppe mit Lachswürfeln
30min
Rahmsuppe von grünen Erbsen mit Serranochips
30min
Blumenkohl-Cremesuppe
30min
Pastinaken-Cremesuppe
45min