![Piadine burro e erbe Piadine burro e erbe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9C7B91F3-22AC-4192-8B5E-B2BC31E512BD/Derivates/4396634D-F83F-4875-9857-F82149A1DA02.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Burro alle erbe
- 60 g di burro a pezzi
- 2 spicchi di aglio
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 2 gambi di aneto fresco, gli aghi lavati e asciugati
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 2 fili di erba cipollina fresca tritata
- ½ cucchiaino di sale (opcjonalnie)
Piadine
- 350 g di yogurt naturale
- 350 g di farina manitoba +q.b. per infarinare
- 1 cucchiaio di lievito in polvere
- 1 cucchiaino di sale marino
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1045 kJ / 250 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane azzimo
1h 45 min
Pizza libanese alle erbe aromatiche (Manakish con Za'atar)
2 Std.
Focacce di patata americana con trota affumicata
1sa
Falafel nella focaccia con salsa tahini
1h 30min
Piadine di patate
9h 25 min
Piadine con salmone affumicato
15 dk
Tapenade
10min
Himbasha (pane etiope in padella)
3h 40min
Piadina al miele
1 Std. 10 Min
Triangoli di pane arabo con hummus di zucca
1sa
Pane Roti
1sa
L'originale salsa barbecue
2h 5min