蝦仁咖哩炒飯

蝦仁咖哩炒飯

3.3 8 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 人份

Składniki

  • 冷凍豌豆
    50 克
  • 紅蘿蔔 去皮、切小丁
    150 克
  • 稍微打散
    2 顆
  • 1200 克
  • 咖哩粉
    35 克
  • 白米 洗淨瀝乾
    200 克
  • 洋蔥 切塊(約3公分)
    70 克
  • 1 大匙
  • 草蝦仁 切塊(約2公分)
    100 克
  • 鳳梨 切塊(約2公分)
    30 克
  • 米酒
    ½ 茶匙
  • 魚露
    1 茶匙
  • ½ 茶匙

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 8.5 g
Kalorie 653 kJ / 156 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 5.3 g
Węglowodany 10.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...