Urządzenia i Akcesoria
蒜香胡椒蝦
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 人份
Składniki
-
蒜頭40 克
-
油20 克
-
生草蝦 (大草蝦), 開背、去除鬚腳和腸泥400 克
-
米酒10 克
-
鹽1 茶匙
-
糖1 大匙
-
白胡椒粉1 大匙
-
黑胡椒粉1 茶匙
-
辣椒粉1 茶匙
-
花椒粉1 茶匙
-
蔥 切蔥花1 根
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 人份
Białko
24 g
Kalorie
647 kJ /
155 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
開運吉祥年菜
11 Przepisów
Tajwan
Tajwan