![Gelato agrodolce al cetriolo Gelato agrodolce al cetriolo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/84824C1D-DD3D-4D13-9B5C-E8216992253D/Derivates/4A4F7F5D-1F15-4C6A-BD74-84AF9FD92FDF.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sciroppo
- 320 g di acqua
- 80 g di zucchero
- 5 g di lecitina di soia
Base al cetriolo
- 800 g di cetrioli con la buccia, privati dei semi ed in pezzi (400 g peso netto, vedere consigli)
- 50 g di mele verdi Granny Smith con la buccia
- 50 g di succo di lime spremuto fresco
- 10 foglie di basilico fresco, lavate
- 50 g di pane raffermo a pezzi (2-3 cm)
- 15 g di sale
Gelato al cetriolo
- 50 g di panna (35% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 368 kJ / 88 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 16.5 g
- Tłuszcz
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sorbetto ananas e noci
15min
Panettone farcito
6h 45min
Calulu di pesce
50min
Torta di riso con salsa dolce di fagioli azuki
8 Std. 30 Min
Burro all'arancia
3h 30min
Crema di mele e cioccolato (di Luca Montersino)
25min
Gelato alle castagne
10h 30min
Affogato al cioccolato e brandy
15min
Salsa alle ciliegie e sciroppo di carrube
1h
Alici marinate all'arancia e limone con peperoni
1h 45 min
Crema Bimby ® al pistacchio
50min
Aperitivo alcolico alla papaya
30min