Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g atum fresco cortado em cubos, semicongelado
- 100 g cebolo
- 20 g filetes de anchova, em óleo escorridos (4 unid. aprox.)
- 1 c. chá de pimenta rosa
- Azeite q.b. p/ untar
- Manteiga q.b. p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 256.4 kJ / 61.3 kcal
- Białko
- 12.9 g
- Węglowodany
- 0.8 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 85 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Húmus de favas
25min
Kaiserschmarrn (panquecas de passas)
35min
Scones de cebola e tomilho
30min
Croquetes de bacalhau com azeitonas
1 Std. 40 Min
Medalhões de quinoa
50min
Barrinhas de peixe
2h 30min
Patê de feijão branco e pimentos
1 Std. 10 Min
Crepes de trigo-sarraceno
15min
Húmus de manjericão
20min
Florentinos
1 Std. 10 Min
Crackers salgadas
30min
Abóbora-manteiga com bacalhau e camarão
2h