Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di semi di coriandolo
-
1
polpo fresco a pezzi (1200 g circa)
lub 1 polpo surgelato, scongelato e a pezzi (1200 g circa) - 300 g di cipolle a metà
- 100 g di acqua + q.b.
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 spicchi di aglio
- 300 g di pomodori a pezzi
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe
- 350 g di riso Arborio (cottura 15-18 minuti)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1518 kJ / 363 kcal
- Białko
- 26.1 g
- Węglowodany
- 53.4 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Corona di riso capesante e verdure
50 min
Zuppa di mare con patate
55 min
Zuppa di mandorle, aglio e olio di oliva
5 Min
Cocktail al tè nero e Rum
1 godz. 30 min
Vellutata di verdura e frutti di mare
45 min
Pastéis de nata
1 godz.
Caldo verde
35 min
Insalata di calamari vietnamita (Goi muc)
1 godz.
Mousse al caffè (senza lattosio)
3hod. 20min
Fideuá di polpo
1 Std. 10 Min
Chantilly ai chiodi di garofano
20 min
Arroz de marisco
1 Std. 10 Min