Feijoada

Feijoada

4.4 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 6 godz.
6 porzioni

Składniki

Farofa
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 130 g di cipolla rossa a pezzi
  • 500 g di farina di manioca
  • 1 pizzico di sale
Feijoada
  • 5 g di foglie di prezzemolo fresco lavate
  • 150 g di cipolla rossa a pezzi
  • 2 spicchi di aglio
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di pancetta affumicata a cubetti
  • 100 g di salsiccia di maiale stagionata, a fette
  • 500 g di acqua
  • 1 foglia di alloro secca
  • 200 g di guanciale di maiale a cubetti
  • 300 g di costine di maiale
  • 5 g di sale
  • 300 g di fagioli neri secchi, ammollati (vedere consigli)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 971.2 kcal / 4063.5 kJ
Białko 35.2 g
Tłuszcz 57.7 g
Węglowodany 75.9 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 11.1 g
Sód 2.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...