![Broa de milho (pane portoghese) Broa de milho (pane portoghese)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/268578.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di acqua
- 10 g di lievito di birra fresco
- 250 g di farina tipo 00 + q.b.
- 250 g di farina di mais bramata + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1012 kJ / 242 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane azzimo
1 godz. 45 min
Crostello
4 Std.
Tortini di fave vegetariani ripieni (kibbeh)
1 godz. 40 min
Biscotti classici (senza zucchero)
1 godz.
Pane al semolino
4 Std.
Pane con farina di mais
5h 5min
Makhmar (Focaccia marocchina)
2h 20min
Preimpasto per pane
24 Std. 30 Min
Pane al lardo e timo
4sa 50 dk
Pane ai semi misti
5j 20 menit
Pane Roti
1 godz.
Pane nero siciliano
8sa 50 dk