![Arroz de marisco Arroz de marisco](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4015f30c-3dc9-4106-a6a1-5697dc9640a5/Derivates/57674d3f-aa07-4359-b6c5-db6ce94f74ef.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 500 g di acqua
- 800 g di cozze fresche pulite
- 1 scalogno a metà (30 g circa)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso Parboiled (cottura 14 minuti)
- 200 g di calamari freschi, puliti e a striscioline
- 1 pizzico di peperoncino piccante in polvere
- 1 pizzico di coriandolo in polvere
- 1 cucchiaino colmo di concentrato di pomodoro
- 1 cucchiaino di sale
- 200 g di gamberetti freschi sgusciati
- 100 g di pomodori ciliegino a metà
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2327.2 kJ / 556.2 kcal
- Białko
- 42.8 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken tikka
3 Std. 30 Min
Nyonya curry (bun di pollo)
2 godz. 45 min
Gelato al rabarbaro
36h 25min
Fideuá di polpo
1 godz. 10 min
Noodles con agnello e verdure
30 min
Cous cous con ragù di agnello e verdure
1óra 35p
Virgin Colada
10 Min
Arroz de polvo
1 Std. 15 Min
Linguine al nero di seppia
45 Min
Risotto al nero di calamari
40 min
Ravioli con ripieno di pesce
1 godz. 30 min
Cous cous di pollo speziato
30 min