Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g pitted dates
- 1 ½ tsp bicarbonate of soda
- 180 g water
Sticky Toffee Sauce
- 60 g unsalted butter, plus extra for greasing
- 60 g soft brown sugar
- 75 g golden syrup
- 40 g milk
- ¼ tsp vanilla extract
Sticky Toffee Puddings
- 40 g unsalted butter, soft
- 110 g dark brown sugar
- 150 g plain flour
- ½ tsp baking powder
- 1 large egg
- 700 g water, for steaming
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1416 kJ / 338 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 55.3 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
Alternatywne przepisy
Scottish Tablet
2h 15min
Mandarin and White Chocolate Trifle
6 Std.
Sticky Toffee Puddings
1h
Custard
15 min
Rhubarb Crumble
55min
Pulled Pork and Cider Rolls
1h
Chocolate Meringue Stack
7 Std. 30 Min
Apple Crumble and Custard
4h
Chocolate Tiffin
2h 30min
Peach Pavlova
5h 30min
Ginger Flapjacks
1h 30min
Lemon Posset
2h 40min