Urządzenia i Akcesoria
Sticky Toffee Puddings
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
8 portions
Składniki
-
pitted dates150 g
-
bicarbonate of soda1 ½ tsp
-
water180 g
Sticky Toffee Sauce
-
unsalted butter plus extra for greasing60 g
-
soft brown sugar60 g
-
golden syrup75 g
-
milk40 g
-
natural vanilla extract¼ tsp
Sticky Toffee Puddings
-
unsalted butter soft40 g
-
dark brown sugar110 g
-
plain flour150 g
-
baking powder½ tsp
-
large egg1
-
water for steaming700 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
3.5 g
Kalorie
1416 kJ /
338 kcal
Tłuszcz
11.5 g
Węglowodany
55.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Custard
15 min
Lavender Shortbread
1 godz.
Yorkshire Pudding
1 godz.
Chocolate Tiffin
2 godz. 30 min
Sticky Toffee Puddings
1 godz.
Raspberry and Chocolate Swirl Pavlova (gluten free)
4 godz. 40 min
Sticky Jamaican Ginger Cake
25 godz.
Custard
15 min
Brandy Butter
10 min
Steamed Raspberry Jam Puddings
1 godz.
Victoria Sponge
1 godz. 10 min
Toad in the Hole
1 godz.