Urządzenia i Akcesoria
Sticky Jamaican Ginger Cake
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 godz.
14 slices
Składniki
-
self-raising flour225 g
-
bicarbonate of soda1 tsp
-
ground cinnamon1 tsp
-
mixed spice1 tsp
-
ground ginger2 Tbsp
-
unsalted butter soft110 g
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)40 g
-
crystallised ginger20 g
-
dark brown muscovado sugar110 g
-
evaporated milk280 g
-
golden syrup110 g
-
treacle110 g
-
medium egg1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
4.1 g
Kalorie
1023 kJ /
245 kcal
Tłuszcz
9.1 g
Węglowodany
36.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Seedy Marmalade Flapjacks
40 min
Bara Brith
10 godz.
Sticky Jamaican Ginger Cake
25 godz.
Rhubarb Crumble
55 min
Victoria Sponge
1 godz. 10 min
Farmhouse Fruit Cake
1 godz. 20 min
Bakewell Tart
1 godz. 50 min
Raspberry and Apple Crumble
1 godz. 5 min
Ginger Flapjacks
1 godz. 30 min
Mincemeat Crumble Cake
1 godz. 15 min
Angela's Sticky Tea Bread
1 godz. 30 min
Coffee and Walnut Cake
1 godz. 10 min