Urządzenia i Akcesoria
Meksykańskie burrito bowl z łososiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
75 g mieszanki sałat
-
10 g kolendry, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
80 g jogurtu naturalnego
-
1 ½ łyżeczki mieszanki przypraw kuchni meksykańskiej
-
1 ząbek czosnku
-
15 g oliwy z oliwek
-
20 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
800 g wody
-
100 g komosy ryżowej (quinoa)
-
300 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry
-
240 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki (1 puszka), odsączonej i opłukanej
-
8 pomidorków koktajlowych pokrojonych w ćwiartki
-
½ czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
-
1 awokado dojrzałe, pokrojone w 5 mm półplastry
-
pieprz czarny, świeżo mielony do smaku
-
1 czerwona papryczka chili, świeża pokrojona w ukośne plastry
-
½ limonki ekologicznej, pokrojonej w ćwiartki, do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
658.8 mg
Białko
49 g
Kalorie
3591.3 kJ /
858.4 kcal
Tłuszcz
42.5 g
Błonnik
17.6 g
Tłuszcz nasycony
8.1 g
Węglowodany
72 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wrapy warzywne z ciecierzycą i guacamole
30min.
Zupa krem i chipsy z batata (TM5)
35min.
Wrapy à la moussaka
50min.
Łosoś wasabi w sezamie z sałatką z ogórków
25min.
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25min.
Fińska zupa z łososiem (Lohikeitto)
50min.
Bowl z pieczonymi warzywami, czarnym ryżem i marynowanym tofu
1hod.
Pieczone bataty z jajkiem sadzonym na parze
30min.
Wrapy z łososiem i jajkiem
45min.
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM6)
20min.
Wrapy z serem halloumi
40min.
Zupa z pierożkami gyoza
25min.