![Matjesaufstrich mit Roter Bete Matjesaufstrich mit Roter Bete](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B7098915-DDB8-48D0-9544-80D0FF228F92/Derivates/C3410903-1C46-4658-99BD-DFC5BCE25F7F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Apfel, rotschalig, geachtelt
- 150 g Rote Bete, gekocht, in Stücken
- 1 Zwiebel (75 g), halbiert
- 20 g Zitronensaft
- 100 g Saure Sahne
- 150 g Quark
- ¼ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 3 Stängel Dill, abgezupft
- 400 - 500 g Matjesfilets, gewürfelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 313 kJ / 75 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lachs-Ei-Aufstrich
30min
Matjesfilets in Rotweinsud
12 godz.
Geflügelleberwurst
6 godz. 40 min
Geflügellebercreme
5 godz. 30 min
Blumenkohl-Aufstrich
30min
Makrelen-Tapenade
10min
Matjes-Katersalat
55 min
Matjesstulle mit Kressedip
2h 40min
Sauerkraut-Kräuter-Salat
10min
Makrelen-Frischkäse-Aufstrich
10min
Bretonische Fischfrikadellen auf Tomaten-Aioli
35 min
Matjes-Apfel-Ragout mit Eisbergsalat
15min