Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema de queso Idiazabal
- 150 g de queso Idiazábal en trozos
- 40 g de mantequilla
- 200 g de nata (35% de grasa)
Salmorejo
- 60 g de aceite de oliva virgen extra
- ½ diente de ajo
- 400 g de tomate maduro en cuartos
- ½ cucharadita de sal
- 50 g de miga de pan blanco (del día anterior)
- 15 g de vinagre
- 50 - 80 g de jamón curado en dados para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 raciones
- Kalorie
- 1981 kJ / 473 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 12.7 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.9 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 822.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rollito de salmón sobre tosta con parmesano
40min
Mousse de yogur
6h 15min
Salmorejo con helado de mascarpone e Idiazábal y crujiente de ibérico
6h 45 min
Turrón de brie
2小时 15 分钟
Croquetas de pulpo con mayonesa de tinta de calamar
13h
Emulsión de marmitako negro con rape
40min
Canapés de pan negro y salmón
3hod.
Crujientes de marisco
20 Min
Vasitos de crema de piquillos con trufa y gulas
30min
Paté de sidra asturiana
5 dk
Huevos endiablados (Devilled Eggs)
55min
Crema de mascarpone con manzanas caramelizadas
30min