Aguja de cerdo al queso cabrales

4.0 4 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
6 raciones

Składniki

Carne asada
  • 200 g de vino blanco para cocinar
  • 1500 g de aguja de cerdo (sin hueso, en una pieza)
  • 2 - 3 chorritos de aceite de oliva
  • 1 cucharadita de romero seco desmenuzado
  • 1 - 2 pellizcos de sal
  • 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
Peras salteadas
  • 40 g de mantequilla
  • 800 g de pera (sin piel y sin semillas) en trozos de 3-4 cm
  • 60 g de azúcar
  • 50 g de brandy
  • 2 - 4 pellizcos de pimienta de Jamaica molida (opcjonalnie)
Salsa de cabrales
  • 60 g de sidra natural
  • 130 g de queso Cabrales
  • 200 g de nata (35% de grasa)
  • 1 - 2 pellizcos de pimienta molida

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 419.7 mg
Białko 59.2 g
Kalorie 34434 kJ / 823 kcal
Tłuszcz 45.1 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 19.2 g
Węglowodany 33.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...