Bier-Rindfleisch-Eintopf

4.7 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
8 Portionen

Składniki

  • Olivenöl
    90 g
  • Knoblauchzehen halbiert
    6
  • Rindsgulaschfleisch in Würfeln (5-6 cm)
    1200 g
  • rote Zwiebeln geviertelt
    500 g
  • Chilis, frisch in Stücken (nach Geschmack)
    1 - 2
    1 TL Chili, gemahlen
  • dunkles Bier
    200 g
  • Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbstgemacht
    2 TL
    2 Fleischbrühwürfel (für je 0,5 l)
  • Sternanise
    2 - 4
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer, gemahlen
    1 TL
  • Schalotten
    10 - 12
  • Karotten in Stücken (2-3 cm)
    250 g
  • Petersilie, frisch gehackt, zum Garnieren

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 784 mg
Białko 24 g
Kalorie 1552 kJ / 371 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...