Gefüllter Putenbraten

Gefüllter Putenbraten

4.6 9 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 Portionen

Składniki

  • Semmel, altbacken
    40 g
  • Milch
    50 g
  • Salz, grob
    1 EL
  • Rosmarin, frisch 1 Zweiglein Nadeln abgezupft und 1 Zweiglein ganz
    2 Zweiglein
  • Knoblauchzehen
    2
  • Salbei, frisch
    1 Blatt
    ½ TL Salbei, getrocknet
  • Lorbeerblatt, frisch
    1
    1 Lorbeerblatt, getrocknet
  • Wacholderbeeren
    2
  • Putenbrust, ohne Haut, ohne Knochen in Stücken (1-2 cm)
    200 g
  • Pecorino in Stücken (2-3 cm)
    30 g
  • Zwiebeln geviertelt
    50 g
  • Petersilie, frisch Blättchen abgezupft
    1 Bund
  • Bratwurst, roh enthäutet und zerkleinert
    200 g
  • schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
    1 Prise
  • Eier (Größe M)
    2
  • Olivenöl zum Einfetten und Beträufeln
  • Putenbrust, ohne Haut, ohne Knochen in Scheiben (20 x 30 cm)
    600 g
  • Rosmarin, frisch
    1 Zweiglein

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 328 kcal / 1376 kJ
Białko 44 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 6 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 1396 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...