Urządzenia i Akcesoria
Drożdżówki z serem, morelami i kruszonką
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
8 sztuk
Składniki
Kruszonka
-
30 g mąki pszennej
-
20 g cukru
-
30 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
Ciasto
-
150 g mleka
-
2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
45 g cukru
-
350 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
2 łyżeczki skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
1 szczypta soli
-
2 łyżeczki cukru waniliowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 jajko
Masa serowa
-
20 g cukru
-
150 g twarogu, tłustego podzielonego na kawałki
-
80 g serka homogenizowanego, waniliowego podzielonego na kawałki
-
¼ łyżeczki ekstraktu migdałowego, naturalnego
Drożdżówki
-
8 moreli pokrojonych w ćwiartki
-
1 jajko roztrzepane, do posmarowania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
127.2 mg
Białko
11.6 g
Kalorie
1582.4 kJ /
378.2 kcal
Tłuszcz
12.4 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
6.7 g
Węglowodany
55.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wrapy z cukinii z serkiem i szynką (low carb)
45 min
Sernik cytrynowy z bezą szwajcarską
10 godz.
Pączki z kremem ajerkoniakowym
4 godz.
Mini pączki twarogowe
30 min
Malinianki
2 godz. 50 min
Wrapy à la pizza z tuńczykiem i pieczarkami
1 godz. 15 min
Orzechowe świderki
2 godz. 30 min
Sernik jagodowy
12 godz. 15 min
Lekkie muffinki jogurtowe z borówkami
30 min
Rolada żyrafa
3 godz.
Roladki schabowe w sosie własnym
1 godz. 30 min
Chałka z waniliową kruszonką
1 godz. 5 min