Frango piripíri com feijão-verde em conserva de caril

Frango piripíri com feijão-verde em conserva de caril

Brak ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 3 godz.
4 doses

Składniki

  • pernas de frango c/ osso e c/ pele
    8
  • cebola cortada em quartos
    100 g
  • dentes de alho
    8
  • orégãos
    2 c. sopa de
  • pimento vermelho cortado em pedaços
    200 g
  • folhas de manjericão
    12
  • molho piripíri (a gosto)
    1 - 1 ½ c. sopa de
  • azeite
    130 g
  • cebola cortado em quartos
    150 g
  • feijão-verde redondo cortado em pedaços (1 cm)
    250 g
  • vinagre de vinho branco
    90 g
  • açúcar
    80 g
  • caril em pó
    1 c. chá de
  • curcuma em pó
    1 c. chá de
  • sal
    1 ½ c. chá de
  • farinha de milho
    2 c. chá de
  • água
    2 c. sopa de

Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 1579.5 mg
Białko 116.2 g
Kalorie 8051.8 kJ / 1924.4 kcal
Tłuszcz 142.9 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 34.9 g
Węglowodany 39.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...