Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g sobras de pão
- 10 g funcho
- 250 g miolo de caranguejo
- 35 g chalota
- 30 g pimento vermelho cortado em pedaços
- ½ lima, só a raspa
- 20 g manteiga
- 20 g farinha
- 100 g leite
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- 2 ovos batidos
- Óleo q.b. p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidades
- Kalorie
- 131.1 kJ / 31.3 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 2.7 g
- Tłuszcz
- 1.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 109.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lombinho à coreana com salada de arroz
40min
Pudim de peixe-espada preto
40min
Licor de poejo
120 Std. 25 Min
Menu: Almôndegas de frango, penne com molho de tomate e chouriço e Maçã com caramelo
1 Std.
Patê de avocado
10min
Pão achatado Keto com pesto e tomate
25 Min
Salada de batata (Modo descascar)
45min
Massa para brincar
25 Min
Batata-doce espiralizada com frango no forno - TM5
1h 10 min
Piza Big Mac
1 Std. 30 Min
Tortilha de batata a vapor - TM6
45min
Lombo de porco com molho de chalota e vinho do Porto e batata-doce assada - TM6
1 Std. 40 Min