Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
40
g queijo pecorino cortado em pedaços (2 cm aprox.)
lub 40 g queijo parmesão cortado em pedaços (2 cm aprox.) - 1 dente de alho
- 30 g cebolo (spring onion) cortado em pedaços, mais q.b. p/ guarnecer
-
150
g bacon em cubos (2 cm aprox)
lub 150 g guanciale cortado em cubos (2 cm aprox.) - 15 g azeite
- 4 ovos
- 25 - 30 g pasta de miso branco
- 50 g leite
- 3 pitadas de pimenta
- Água q.b. p/ cozer
- 400 g noodles udon
- Sementes de sésamo q.b. p/ guarnecer (opcjonalnie)
- Flocos de malagueta seca q.b. p/ guarnecer (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2831.2 kJ / 676.7 kcal
- Białko
- 25.5 g
- Węglowodany
- 80.3 g
- Tłuszcz
- 27.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.1 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 681.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coxas de galinha teriyaki
2h
Menu: Almôndegas com molho de legumes e tarte de maçã
1h 30min
Cenouras de massa folhada com recheio de creme de cenoura e salsa
45 Min
Chupa-chupas de morango
40 Min
Pasta de tomate mediterrânica
15 Min
Shakshuka com pimento amarelo e abacate
25min
Bolinhos de beterraba com dip de iogurte
1 Std.
Bolas de caramelo crocantes
5sa 30 dk
Coxas de frango tropicais com tosta havaiana
3 godz. 40 min
One pot de massa com salsicha
30min
Caramelo Macchiato
15 Min
Almôndegas mexicanas com feijão preto
1 Std.