Urządzenia i Akcesoria
Hainanese Chicken Rice
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 5 min
6 portions
Składniki
-
whole chicken1600 g
-
salt2 tsp
-
sesame oil3 tsp
-
garlic cloves8
-
fresh ginger15 g
-
spring onion6 stalks
-
shallots20 g
-
pandan leaves tied into knot2
-
cooking oil50 g
-
chicken stock1060 g
-
rice rinsed250 g
-
light soy sauce3 tbsp
-
sugar½ tsp
-
Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao) (opcjonalnie)½ tsp
-
cucumber sliced80 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1191.4 mg
Białko
56.8 g
Kalorie
3695.4 kJ /
883.2 kcal
Tłuszcz
53.1 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
13.6 g
Węglowodany
41.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Hainanese chicken and rice
1 godz. 50 min
Pandan Sponge Cake
1 godz.
Soy Braised Whole Chicken
Brak ocen
Singapore Curry Chicken Noodles
1 godz.
Sliced Fish Tofu Soup
2 godz. 10 min
Stir-fry Kailan with Oyster Sauce
10 min
Sambal Kangkung
10 min
Chwee Kueh (Steamed Rice Cake with Pickled Radish and Dried Shrimp)
1 godz.
Curry Mee
30 min
Sambal Brinjal
40 min
Mee Goreng Mamak
20 min
Stir-fry Baby Bak Choy
10 min