Urządzenia i Akcesoria
Hainanese Chicken Rice
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 5 min
6 portions
Składniki
-
whole chicken1600 g
-
salt2 tsp
-
sesame oil3 tsp
-
garlic cloves8
-
fresh ginger15 g
-
spring onion6 stalks
-
shallots20 g
-
pandan leaves tied into knot2
-
cooking oil50 g
-
chicken stock1060 g
-
rice rinsed250 g
-
light soy sauce3 tbsp
-
sugar½ tsp
-
Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao) (opcjonalnie)½ tsp
-
cucumber sliced80 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1191.4 mg
Białko
56.8 g
Kalorie
3695.4 kJ /
883.2 kcal
Tłuszcz
53.1 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
13.6 g
Węglowodany
41.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1 godz. 25 min
Mee Goreng Mamak
20 min
Tang Yuan (Glutinous Rice Balls In Ginger Syrup)
Brak ocen
Talam Gula Melaka (Steamed Palm Sugar Cake)
50 min
Hainanese chicken and rice
1 godz. 50 min
Nasi Goreng Kampung
40 min
Cereal Prawns
30 min
Kimchi Tofu Soup
35 min
Homemade Soy Milk
30 min
Black Glutinous Rice Dessert (Bubur Pulut Hitam)
3 godz. 30 min
Cantonese Steamed Fish
40 min
Buttermilk Chicken
1 godz. 10 min