Urządzenia i Akcesoria
Bubur Lambuk Terengganu
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
6 portions
Składniki
-
fish (sardine or mackerel)550 g
-
water1750 g
-
shallots80 g
-
garlic cloves4
-
fresh ginger20 g
-
black pepper powder2 tsp
-
salt adjust to taste1 tsp
-
kerisik (toasted coconut paste)½ tbsp
-
budu (anchovy fish sauce) (opcjonalnie)1 tbsp
-
rice rinsed150 g
-
coconut milk160 g
-
wild betel leaves (daun kadok)20 g
-
wild ferns (pucuk paku)20 g
-
cekur leaves20 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
453.7 mg
Białko
21.4 g
Kalorie
1044.7 kJ /
249.7 kcal
Tłuszcz
5.6 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Węglowodany
25.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mee Siam Kuah
1 godz. 5 min
Sambal Goreng Pengantin
40 min
Air Katira (Katira Drink)
10 min
Laksam (Kelantan Flat Rice Noodles in Fish Gravy)
2 godz. 25 min
Ayam Masak Kicap
40 min
Sambal Balado (Indonesian Spicy Sauce)
25 min
Pengat Pisang (Banana Coconut Dessert)
35 min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 min
Black Glutinous Rice Dessert (Bubur Pulut Hitam)
3 godz. 30 min
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15 min
Rosalinda Tart (Fancy Pineapple Tart)
1 godz. 30 min