![Thai Style Fried Mee Hoon Thai Style Fried Mee Hoon](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/53FD6E88-BEE2-4199-818B-BA26FBF2E164/Derivates/ffc0b71c-d893-4ead-9aef-ed3d46b8e3b4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g dried shrimp, rinsed
- 6 fresh red chillies, deseeded
- 100 g shallots
- 30 g fresh ginger
- 10 g ground turmeric
- 2 stalks fresh lemongrass, white part only
- 250 g tomatoes, cut in quarters
- 50 g oil
- 400 g mee hoon (rice vermicelli)
- 3 kaffir lime leaves, thinly sliced (opcjonalnie)
- 50 g fish sauce
- 20 g palm sugar
- ½ tbsp dark soy sauce
- 200 g cabbage, cut in chunks (5 cm)
- 450 - 500 g water
- 150 g medium-sized prawns, deshelled, tail-on
- 2 torch lily buds (bunga kantan), shredded
- 3 limes, juice only (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1791 kJ / 428 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 Min
Nasi Lemak
45 Min
Sambal Petai Prawns
20 Min
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20 Min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15 Min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1 Std. 25 Min
Char Kway Teow
15 Min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30min
Nasi Lemak
45 Min
Four Course Meal (Chicken Rice)
1 Std. 25 Min
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25 Min
Mee Goreng Mamak
15 Min