Urządzenia i Akcesoria
Pulut Pagi (Glutinous Rice Balls with Savoury Coconut Topping)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 4 godz. 40 min
6 portions
Składniki
Pulut susu
-
glutinous rice (pulut susu)300 g
-
water900 g
-
fresh coconut milk500 g
-
salt1 tsp
-
pandan leaves tied into knots2
Serunding udang
-
fresh red chillies deseeded4
-
red bird's eye chillies (opcjonalnie) (cili padi), deseeded2
-
dried shrimp soaked to soften50 g
-
fresh lemongrass white part only1 stalk
-
shallots50 g
-
garlic cloves2
-
ground coriander½ tsp
-
ground cumin¼ tsp
-
ground fennel¼ tsp
-
salt½ tsp
-
fresh grated coconut300 g
-
cooking oil70 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1045 mg
Białko
17 g
Kalorie
5304 kJ /
1269 kcal
Tłuszcz
97 g
Błonnik
19 g
Tłuszcz nasycony
72 g
Węglowodany
95 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Nasi Lemak
45 min
Sambal Belacan
10 min
Inti Kelapa (Sweet Coconut Filling)
15 min
Kuih Ketayap (Crêpes With Sweet Coconut Filling)
20 min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2 godz. 45 min
Serunding Udang Kering (Dried Shrimp Floss)
1 godz.
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1 godz.
Pulut Inti (Glutinous Rice With Sweet Coconut)
50 min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4 godz. 20 min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35 min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15 min