Wersje kompatybilne
Pulut Pagi (Glutinous Rice Balls with Savoury Coconut Topping)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pulut susu
- 300 g glutinous rice (pulut susu)
- 900 g water
- 500 g fresh coconut milk
- 1 tsp salt
- 2 pandan leaves, tied into knots
Serunding udang
- 4 fresh red chillies, deseeded
- 2 red bird's eye chillies (cili padi), deseeded (opcjonalnie)
- 50 g dried shrimp, soaked to soften
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only
- 50 g shallots
- 2 garlic cloves
- ½ tsp ground coriander
- ¼ tsp ground cumin
- ¼ tsp ground fennel
- ½ tsp salt
- 300 g fresh grated coconut
- 70 g cooking oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5304 kJ / 1269 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 95 g
- Tłuszcz
- 97 g
- Tłuszcz nasycony
- 72 g
- Błonnik
- 19 g
- Sód
- 1045 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30min
Toasted Peanuts
20 min
Teh tarik (pulled milk tea)
15min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4h 20min
Chilli Stuffed Fish
1h
Pulut Inti (Glutinous Rice With Sweet Coconut)
50min
Soft Sweet Buns
1h 10min
Dodol (Palm Sugar Glutinous Rice Sweet)
2u. 40min
Masala Squid
25 min
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1h
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15min