Urządzenia i Akcesoria
Rosalinda Tart (Fancy Pineapple Tart)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
80 pieces
Składniki
Pineapple jam
-
pineapple (approx. 2 pineapples), peeled, core removed, cut in cubes (2 cm)1500 g
-
sugar150 g
-
cinnamon stick1
-
cloves2
-
pandan leaves tied into knot2
Tart pastry
-
butter cold, cut in cubes (1 cm)250 g
-
caster sugar15 g
-
all-purpose flour375 g
-
cornflour (starch)10 g
-
custard powder10 g
-
condensed milk (see tips)1 tbsp
-
cold water2 tbsp
-
egg lightly beaten1
Royal icing
-
white sugar200 g
-
egg white1
-
cornflour (starch)1 tsp
-
lemon juice¼ tsp
-
green food colouring1 - 2 drops
-
sugar flower
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
22 mg
Białko
1 g
Kalorie
287 kJ /
69 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
11 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dodol (Palm Sugar Glutinous Rice Sweet)
2 godz. 40 min
Roti Canai (Roti Prata)
3 godz. 55 min
Quick Steamed Buns (Mantao)
1 godz.
Teh tarik (pulled milk tea)
15 min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15 min
Kuih Kosui Pandan (Pandan Rice Cake with Grated Coconut)
30 min
Limau Kasturi Asam Boi (Sour Plum Calamansi Drink)
10 min
Cempedak Cake
1 godz. 30 min
Pulut Inti (Glutinous Rice With Sweet Coconut)
50 min
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1 godz.
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4 godz. 20 min
Kek Sarang Semut (Honeycomb Cake)
1 godz. 50 min