![Kek Sarang Semut (Honeycomb Cake) Kek Sarang Semut (Honeycomb Cake)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D3DD3F87-A71C-498D-9555-D913BF8257EE/Derivates/4873898c-0490-48c1-8c4c-03ef0665122c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g salted butter, plus extra for greasing
- 430 - 450 g liquid caramel (see tips)
- 160 g condensed milk
- 360 g eggs (approx. 6 eggs), A-sized
- 200 g plain flour, sifted
- 3 tsp baking soda
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 418.4 kJ / 100 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 15.1 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soft Sweet Buns
1hod. 10min
Super Soft Butter And Milk Buns
2h 40min
Roti Sarang Lebah (Honeycomb Buns)
2h 20min
Teh tarik (pulled milk tea)
15 Min
Kuih Semprit (Custard Cookies)
50min
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1hod. 10min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15 Min
Kuih Ketayap (Crêpes With Sweet Coconut Filling)
20 Min
Kuih Bingka Ubi (Baked Tapioca Cake)
1 Std. 40 Min
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1hod.
Nasi Lemak
45 Min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4 Std. 20 Min