
Urządzenia i Akcesoria
Badischer Flammkuchen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
10 Stücke
Składniki
-
Mehl350 g
-
Wasser lauwarm200 g
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten20 g
-
Salz1 ¼ TL
-
Schinkenspeck, gewürfelt mager250 g
-
Schmand300 g
-
Sahne200 g
-
Pfeffer¼ TL
-
Zwiebeln in dünnen Ringen2 - 3
-
frische Kräuter, gemischt nach Geschmack, z.B. Schnittlauchröllchen1 Bund
Wartości odżywcze na 1 Stück
Kalorie
360 kcal /
1504 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
27 g
Błonnik
1.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Feste feiern
109 Przepisów
Niemcy
Niemcy