Badischer Flammkuchen

Badischer Flammkuchen

4.7 153 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
10 Stücke

Składniki

  • Mehl
    350 g
  • Wasser lauwarm
    200 g
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    20 g
  • Salz
    1 ¼ TL
  • Schinkenspeck, gewürfelt mager
    250 g
  • Schmand
    300 g
  • Sahne
    200 g
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Zwiebeln in dünnen Ringen
    2 - 3
  • frische Kräuter, gemischt nach Geschmack, z.B. Schnittlauchröllchen
    1 Bund

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 360 kcal / 1504 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 1.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...