Urządzenia i Akcesoria
Blaubeer-Mascarpone-Torte
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
12 Stücke
Składniki
-
Mandeln50 g
-
Butter in Stücken100 g
-
Haferkekse150 g
-
Zucker90 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt400 g
-
Mascarpone250 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine) 30 g1 Pck.
-
Heidelbeeren (à 600 g)2 Gläser
-
Zitronensaft30 g
-
Tortenguss, rot2 Pck.
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
1747 kJ /
418 kcal
Tłuszcz
31 g
Błonnik
3.5 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kirsch-Vanille-Torte
24 godz.
Erdbeer-Schmand-Blechkuchen
1 godz. 20 min
New York Cheesecake mit Kirschtopping
7 godz.
Kiba-Crunch-Kuchen
5 godz. 35 min
Blaubeerkuchen
3 godz. 30 min
Rhabarber-Marzipan-Torte
5 godz.
Apfel-Schmand-Torte
2 godz.
Frischkäsetorte mit Mandarinen
4 godz.
Himbeer-Quark-Streusel
7 godz. 20 min
Aprikosen-Schmand-Tarte
1 godz. 10 min
Himbeer-Nougat-Crunch-Torte
3 godz.
Mandeltårta - schwedische Mandeltorte
8 godz. 15 min