Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Mandeln
- 100 g Butter, in Stücken
- 150 g Haferkekse
- 90 g Zucker
- 400 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 250 g Mascarpone
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Pck. gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine), 30 g
- 2 Gläser Heidelbeeren (à 600 g)
- 30 g Zitronensaft
- 2 Pck. Tortenguss, rot
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1747 kJ / 418 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 3.5 g
Alternatywne przepisy
Käsekuchen
1 Std. 30 Min
Kiba-Crunch-Kuchen
5h 35min
Reistorte mit Roter Grütze
3h
Erdbeer-Schmand-Blechkuchen
1h 20min
Rhabarber-Marzipan-Torte
5 Std.
Mandarinenkuchen vom Blech
1 Std. 30 Min
Frischkäsetorte mit Mandarinen
4 godz.
Frischkäsetorte ohne Backen
5 Std.
Aprikosen-Frischkäse-Kuchen
4 godz.
New York Cheesecake mit Kirschtopping
7h
Aprikosen-Schmand-Tarte
1 Std. 10 Min
Himbeer-Nougat-Crunch-Torte
3h