Blaubeer-Mascarpone-Torte

Blaubeer-Mascarpone-Torte

4.7 505 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
12 Stücke

Składniki

  • Mandeln
    50 g
  • Butter in Stücken
    100 g
  • Haferkekse
    150 g
  • Zucker
    90 g
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    400 g
  • Mascarpone
    250 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    20 g
  • gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine) 30 g
    1 Pck.
  • Heidelbeeren (à 600 g)
    2 Gläser
  • Zitronensaft
    30 g
  • Tortenguss, rot
    2 Pck.

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 418 kcal / 1747 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 29 g
Błonnik 3.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...