Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Boden
- 80 g Kuvertüre, Zartbitter, in Stücken
- 120 g Butter, in Stücken
- 50 g Mandelstifte
- 75 g Cornflakes
Creme
- 250 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 3 Bananen, reif, in Stücken
- 40 g Zitronensaft
- 500 g Mascarpone
- 500 g Magerquark
- 50 g Mineralwasser mit Kohlensäure
- 2 Päckchen gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine) (à 30 g)
- 100 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
Belag
- 1 Glas Sauerkirschen (ca. 600 g)
- Wasser zum Auffüllen
- 35 g Zucker
- 1 Päckchen Tortenguss, rot
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2259 kJ / 540 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 5.5 g
Alternatywne przepisy
Kloster-Cremetorte
12 godz.
Schmandkuchen ("Falscher" Cheesecake)
1 godz. 55 min
Mascarpone-Apfel-Torte
6h
Mandarinenkuchen vom Blech
1h 30min
Birnen-Schmand-Torte
2 godz.
Apfel-Schmand-Torte
2 godz.
Streuselkuchen mit Quarkfüllung
1h 15min
Aprikosen-Frischkäse-Kuchen
4 godz.
Himmlisches Manna
2 godz.
Blaubeer-Mascarpone-Torte
3h 10min
New York Cheesecake mit Kirschtopping
7h
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
1h