Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Pumpernickel, in Stücken
-
20
g Rum
lub 20 g Orangensaft - 100 g Butter, in Stücken
- 125 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 2 Eier (Kl. M)
- 75 g Mehl
- ½ TL Weinstein-Backpulver
- 750 g Wasser, heiß
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 1 Pck. Sahnesteif
- 250 g Quark, 20% Fett
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Glas Sauerkirschen (Abtropfgew. 680 g), abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1407 kJ / 335 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Käsekuchen
1 godz. 30 min
Kiba-Crunch-Kuchen
5 Std. 35 Min
Apfel-Keks-Charlotte
6h 30min
Mandelnougat-Schokoladen-Kuchen
3 godz. 50 min
Apfel-Nuss-Torte
4 Std. 30 Min
Limo-Schmand-Kuchen
2 Std. 30 Min
Bratapfelkuchen
7 Std.
Schmandkuchen ("Falscher" Cheesecake)
1h 55min
Käsekuchen mit Mohn
7 Std.
Apfel-Schmand-Torte
2h
Gigantischer Apfelkuchen
1 godz. 30 min
Käsekuchen
4 Std. 30 Min