Wersje kompatybilne
Marinierter Lachs mit Buchweizen-Blinis und Zitronen-Dill-Creme
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinierter Lachs
- 20 g Dill, abgezupft
- 120 g grobes Salz
- 80 g Zucker
- 15 g Wodka
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 Lachsfilet, frisch, mit Haut (ca. 300 g)
Zitronen-Dill-Creme
- 100 g Crème double (ca. 48 % Fett)
- 20 g Zitronensaft
- 1 Prise Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 1 Bund Dill, abgezupft
Buchweizen-Blinis
- 100 g Buchweizen-Mehl
- 150 g Wasser
- 1 TL Backpulver
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
- 1 Prise Pfeffer
- Butter zum Braten
Garnierung und Fertigstellung
- 35 g Olivenöl
- 15 g Zitronensaft
- 15 g weißer Balsamessig
- 10 g Honig
- 1 Prise Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 20 g Rucola
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3831 kJ / 902 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 77 g
- Tłuszcz
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Forellen-Erbsen-Terrine
7hod. 45min
Chawan Mushi – Japanischer Eierstich mit Garnelen
35min
Ceviche vom Bachsaibling mit Limettencreme
4h 30min
Auberginenpüree
30min
Zucchini-Lachs-Röllchen mit Currydip
30min
Geflügelleber-Pastete
1 Std. 10 Min
Bruschetta Florentiner Art mit Geflügelleber
20min
Gazpacho
20min
Erbsen-Minz-Püree
25min
Geflügellebercreme
5 godz. 30 min
Hähnchenleber-Pistazien-Pastete
15min
Entenkeule mit Maronen-Kartoffel-Püree und Fenchelgemüse
1h