Glutenfreie Apfel-Muffins

3.8 4 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
12 Portionen

Składniki

  • Butter zimmerwarm, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
    175 g
  • Zucker
    150 g
  • Vanillezucker
    10 g
  • Eier
    3
  • Salz
    1 Prise
  • Reismehl
    120 g
  • Maismehl
    60 g
  • Backpulver
    15 g
  • Maisstärke (z. B. Maizena)
    100 g
  • Xanthan-Gummi
    1 TL
  • Milch
    100 g
  • Äpfel geschält, gewürfelt (1 cm)
    250 g
  • Zucker
    1 TL
  • Zimt, gemahlen
    ½ TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 281.1 kcal / 1176.2 kJ
Białko 4.1 g
Tłuszcz 14.3 g
Węglowodany 35.7 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 8.2 g
Sód 146 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...