Urządzenia i Akcesoria
Glutenfreie Apfel-Muffins
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
12 Portionen
Składniki
-
Butter zimmerwarm, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten175 g
-
Zucker150 g
-
Vanillezucker10 g
-
Eier3
-
Salz1 Prise
-
Reismehl120 g
-
Maismehl60 g
-
Backpulver15 g
-
Maisstärke (z. B. Maizena)100 g
-
Xanthan-Gummi1 TL
-
Milch100 g
-
Äpfel geschält, gewürfelt (1 cm)250 g
-
Zucker1 TL
-
Zimt, gemahlen½ TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
146 mg
Białko
4.1 g
Kalorie
1176.2 kJ /
281.1 kcal
Tłuszcz
14.3 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
8.2 g
Węglowodany
35.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Glutenfrei Backen
12 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Gemüse-Suppe mit Gnocchi
30 min
Linsenragout
1 godz.
Reispfanne mit Hähnchen und Pilzen
30 min
Blitz Béchamel
15 min
Fruchteis
5 min
Erdbeer-Cheesecake aus dem Varoma®
5 godz.
Gulaschsuppe
1 godz. 15 min
Steinpilz-Risotto
45 min
Feuchter Haselnuss-Himbeer-Gugelhopf
1 godz. 10 min
Tzatziki
10 min
Zwetschgenwähe Glutenfrei & Vegan
1 godz. 35 min
Tortelloni mit Haselnuss-Pesto
20 min