Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Äpfel, geschält, entkernt und in Stücken (2-3 cm)
- 2 cm Ingwer, frisch, geschält
- 1 Ei
- 30 g Rohzucker
- 40 g pflanzliches Öl
- 1 TL Vanilleextrakt, natürlich
- 80 g Dinkelmehl
- 1 TL Backpulver
- 1 Prise Salz
- 1 Prise schwarzer Pfeffer, gemahlen
- ½ TL Zimt, gemahlen
- ½ TL Gewürznelken, gemahlen
Karamellcreme
- 120 g Mascarpone
- 40 g Karamellsauce
- Puderzucker, zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1005.1 kJ / 240.2 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 23.5 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 189.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pfirsich-Joghurt-Glace
20 min.
Schneller Gugelhopf
1h 15 min.
Vanillekipferl
1h 30 min.
Süsskartoffelstock
1h
Schokolade-Kokos-Kuchen
40 min.
Forellen mit Gemüsereis
45 min.
Beerencake
1h 15 min.
Luzerner Lebkuchen
55 min.
Apfel-Rührkuchen
50 min.
Fruchtglace
5 Min
Rüeblitorte
1h 10 min.
Süsser Grittibänz
2h 15min