Risottata au poulet et aux champignons

4.3 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 40 g de parmesan coupé en cubes (2cm x 2cm)
  • 1 gousse d'ail en fines tranches
  • 150 - 180 g de poivrons coupés en morceaux (1-2 cm)
  • 250 g de cuisse de poulet, sans peau, désossée
  • 20 g d'huile d'olive
  • 100 g de champignons frais en quartiers
  • 200 g de tomates en dés, en conserve
  • 1 c. à café de poudre de paprika (opcjonalnie)
  • 400 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de poulet (pour 0,5l)
  • 1 c. à café de sel
  • ½ c. à café de poivre noir, moulu
  • 300 g de pâtes, sèches, du type Spaghettini temps de cuisson (8-9 minutes)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 517.1 kcal / 2163.3 kJ
Białko 24.1 g
Tłuszcz 12.6 g
Węglowodany 84.8 g
Błonnik 13.5 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Sód 727.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...